dijous, 14 de maig del 2009

EL JOC

El joc. Pintura a l´oli

El joc dels infants i les diversions dels adults, es caracteritzen per la capacitat d´actuar gratuïtament sense cercar un profit inmediat. El joc està lligat estretament als comportaments d´exploració i de curiositat que constitueixen el motor d´aprenentatge i de descoberta en l´home i en els animals superiors.
El retorn cap a una vida més autèntica, més lliure i digna de ser viscuda passa necessàriament pel joc.

Ja la industria, les finances, l´exèrcit i la investigació utilitzen els jocs de simulació per a la comprensió de situacions complexes i per pendre decisions.
També s´arriba a veure en el joc el mitjà de comunicació del futur. Permet la relació entre persones de generacions diferents, classes socials o cultures diferents.

La importància concedida a l´activitat lúdica lliure es reveladora dels trets fonamentals d´una cultura: a les societats industrialitzades, el joc es recuperat en vistes a beneficis tot creant una diferència entre professionals remunerats i usuaris que paguen i que tenen una actitud passiva.

Actualment està de moda afirmar que el joc és el mètode d´aprenentatge més important. Com més evitem que l´infant tingui ocupacions serioses, més dificil li resultarà adaptar-s´hi. Una altra cosa es aconseguir que les ocupacions serioses siguin interessants cosa que hauria de ser l´ojectiu primer de l´educació.

Bibliografia:
nº157 EL JOC -El Correo de la Unesco

Els videojocs ofereixen una possiblilitat creativa , ja que imiten la realitat alhora que en creen una altra de pròpia. Ens ofereixen viure noves experiències en mons virtuals, ser qui vulguem ser o evadir-nos en la multitud d´aventures que es despleguen davant nostre. Els videojocs són un joc, un element de lleure que ens entreté i ens diverteix. També són una eina d´aprenentatge de continguts i valors i han generat gran quantitat de xarxes socials a partir dels forums de trobada, competicions i jocs on-line.


Minijocs

Miniclip

Pequejuegos

Nicoland

Pekeguift

Consorci per la normalització lingüística

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada